Ry23 – Uliczny Flowklor

daro 27 października 2009 0

ŁUKASZ WRZALIK (RY 23, RAMONA 23)
Łukasz Wrzalik jest obecny na scenie muzycznej od 1999 roku, jest członkiem składów hiphopowych takich jak Cromm Cruac, RR Brygada czy PDG Kartel.

Artysta o charakterystycznym głosie oraz flow, cieszy się dużym uznaniem w środowisku hiphopowym o czym świadczy współpraca z wieloma znanymi polskimi raperami m.in. z donGURALesko, Kaczorem, Shellerem oraz z Szadem (3 Wymiar). Udzielał się na albumach: DonGuralesko & Dj Kostek „Jointy Konserwy, Muzyka Bez Przerwy†, Killaz Group „Operacja Kocia Karma†, DonGuralesko & Matheo „Manewry Mixtape†, DJ Decks „Mixtape Vol. IV†, na składance „Jestem Stąd†oraz na wielu innych produkcjach które odcisnęły znaczące piętno na polskiej scenie muzycznej.

RY23 ma duże doświadczenie sceniczne, zagrał on około 300 koncertów w całej Polsce. Występował on także w Czechach na Hip Hop Kempie w 2005 roku oraz supportował 50 Centa, znanego amerykańskiego rapera, przed jego koncertem na warszawskim Torwarze w 2008 roku. Na wiosnę tego roku artysta brał udział, wraz z Guralem i Pezetem, w „Zielonej Trasie†, która objęła kilkanaście największych miast w Polsce. Niedawno zakończyła się także trasa RY23 i Fokusa „Rap Summer Jam†. Podczas koncertów „Zielonej Trasy†i „Rap Summer Jam†RY23 promował materiał z swojego nadchodzącego albumu solowego „Uliczny Flowklor†.

RY23 ma na swoim koncie wiele produkcji, które cieszyły się bardzo dużym powodzeniem wśród słuchaczy.

Dyskografia
1999 Cromm Cruac – „Na Pohybel†MC
2001 Cromm Cruac – „Życia Cienie I Blaski†CD
2003 Ramona 23 – „Uliczny Folklor†CD
2005 Ramona 23 & DJ Soina – „Western†CD
2005 Ramona 23 & Kowal – „ Western 2†CD
2006 RR Brygada – „Zasada†CD
2007 Ramona 23 & Galon – „Western 3†CD
2008 Ramona 23 & Galon – „Czerwonacka Masakra Wódką Żołądkowąâ€ CD
2009 RY 23 – „Western Trylogia†CD
2009 RR Brygada – „Super Moc†CD
2009 RY 23 – „Uliczny Flowklor†CD

Teledyski
Ramona 23 I Kowal – „Western/Western 2â€
Killaz Group Feat. RY 23 – „Manewryâ€
RY 23 – „Uliczny Flowklorâ€
RY 23 – „A U Mnieâ€
RY 23 – „Twarda Szkoła 2 â€
Sheller, Słoń, RY 23, Kobra, Oldas, Paluch, Pele, Gandzior – „ To Miastoâ€
RY23 – „Uliczny Flowklorâ€

Comments

comments

Leave A Response »